Livestock Buyer’s Supper
Before the 4-H Livestock Sale

2012 Buyers will receive 2 Free Supper Tickets

Supper Begins at 5:30pm

Additional tickets may be purchased at $5.00 per person.
(SEE LIVESTOCK COMMITTEE AT THE DOOR)

 
 
SCHEDULE OF EVENTS
 
     
  WEDNESDAY, JULY 24TH  
8:30 AM 4-H CLOTHING/ FASHION SHOW JUDGING 4-H BUILDING
2 - 3:00 PM 4-H LIFE CHALLENGE CONTEST 4-H BUILDING
7:00 PM 4-H CLOTHING FASHION SHOW - PUBLIC WELCOME! 4-H BUILDING
     
  FRIDAY, AUGUST 2ND  
8 AM – 1 PM ALL OPEN CLASS ENTRIES DIXIE EATON HALL
8 AM 4-H CAT ENTRIES SHOW BARN
8:30-10:30AM 4-H CAT SHOW SHOWBARN
9AM – NOON CHILDREN’S FAIR ENTRIES (AGES 1-7)
(ALSO ACCEPTING ENTRIES MONDAY 9AM – NOON)
HENKEN-ROBERTS
11AM – 1PM 4-H TREE ID AND HORTICULTURE CONTEST 4-H BUILDING
12:30PM 4-H DOG ENTRIES OPEN AIR SHELTER
1-4 PM 4-H DOG SHOW OPEN AIR SHELTER
2:00 PM JUDGING ALL OPEN CLASS
(ALL BUILDINGS CLOSED FOR JUDGING)
DIXIE EATON,
HENKENS ROBERTS
     
  SATURDAY, AUGUST 3RD  
7:00 AM SECURITY FIRST BANK OF CRAWFORD BREAKFAST
(FOR HORSE SHOW PARTICIPANTS, FAMILIES AND SPECTATORS)
STAGE AREA
7:30 AM 4-H HORSE SHOW CHECK IN ARENA/STAGE AREA
8:00 AM 4-H HORSE SHOW ARENA
1:00 - 7:00 PM OPEN CLASS EXHIBITS FOR VIEWING ALL BUILDINGS
6:00PM POTATO GUN CONTEST -
AGES18 AND UP. CALL ELAINE-430-3485
FAIRGROUNDS GUN CLUB
     
  SUNDAY, AUGUST 4TH  
1:00 PM OPEN CLASS EXHIBITS FOR VIEWING DIXIE EATON, HENKENS ROBERTS
1:00 PM DAWES COUNTY HALL OF FAME
CENTURY FARM AND RANCH FAMILY / AK-SAR-BEN GOOD NEIGHBOR AWARD CHAIRMAN: PHYLLIS EITEMILLER 432-5206
GRANDSTAND
  HALL OF FAME AWARDS RECEPTION
SERVED BY BORDEAUX TRAPPERS 4-H CLUB
4-H DINING HALL
1:00 PM TRACTOR WEIGH-IN and REGISTRATION GRANDSTAND
1:30 PM ANTIQUE TRACTOR PULL
(HIGHWAY 20 ANTIQUE TRACTOR ASSOCIATION}
(CHAIRMAN: CRAIG HOFFMAN-430-4204, CHADD ARNER-430-2392, JOHN SCHLEICHER 432-3140)
GRANDSTAND
2:00 PM LAWN MOWER RACES NORTH FORTY
6:00 PM HEARTLAND PULLING
TICKETS ARE $10 PER PERSON,
CHILDREN UNDER 12 FREE IF ACCOMPANIED BY ADULT
ARENA
     
  MONDAY, AUGUST 5TH  
  (PLEASE SEE DEPT. G FOR 4 H GUIDELINES)  
8AM 4-H & OPEN CLASS –SMALL ANIMAL ENTRIES VETTER BARN
9AM – NOON OPEN CHILDREN’S FAIR ENTRIES HENKEN-ROBERTS
9AM-2PM 4-H EXHIBIT ENTRIES/INTERVIEW JUDGING 4-H BUILDING
9:30AM 4-H POULTRY CHECK-IN VETTER BARN
10:30AM 4-H COMPANION ANIMAL SHOW SHOWBARN
  4-H EXOTIC LIVESTOCK SHOW (FOLLOWING COMPANION) SHOWBARN
10:30AM 4-H RABBIT CHECK-IN (AFTER POULTRY CHECK-IN) VETTER BARN
1PM 4-H POULTRY SHOW SHOWBARN
3PM 4-H RABBIT SHOW SHOWBARN
4PM 4-H SMALL ANIMAL ROUND ROBIN SHOWBARN
4-6PM 4-H FOODS – SILENT AUCTION 4-H BUILDING
5:30PM 4-H ARCHERY SHOOT
CONTACT: ROGER EATON 432-3768
EAST-RACE TRACK
2 – 5:30 PM KIDS RODEO (GYMKHANA) AGES 6 AND UNDER NO FEE ARENA
6:00 PM KIDS RODEO (GYMKHANA) AGES 7-10; 11-13; 14-18
CHAIRMAN: CRAIG HOFFMAN 432-4204 & CODY BROOKS 430-8944
PRE-REGISTRATION REQUIRED BY JULY 28TH
FORMS ARE AVAILABLE ON THE WEBSITE or
fairboard@dawescountyfair.com or
WHITE RIVER FEED, 345 OAK ST. CHADRON or
CANINE DESIGNS, 427 2ND ST, CRAWFORD
ARENA
     
  TUESDAY, AUGUST 6TH  
8-10AM 4-H SWINE ENTRIES EVENTS CENTER
10-11AM 4-H DAIRY CATTLE & GOAT ENTRIES VETTER BARN
11AM-1PM 4-H SHEEP ENTRIES EVENTS CENTER
1-3PM 4-H BEEF ENTRIES VETTER BARN
2-3PM MAKE AND TAKE IT FOR KIDS HENKEN ROBERTS
3PM 4-H GOAT SHOW EARLS PARK
  4-H DAIRY SHOW (FOLLOWING GOAT SHOW) EARLS PARK
6:30 PM RANCH RODEO CALCUTTA
(15 TEAMS-4 PERSONS PER TEAM)
GRANDSTAND
7:00 PM RANCH RODEO
MUST PRE REGISTER-- LIMITED ENTRIES
CHAIRMAN: CRAIG HOFFMAN 430-4204, DAN RHEMBRANDT 430-2873
GRANDSTAND
     
  WEDNESDAY, AUGUST 7TH  
8-10AM OPEN FLOWER SHOW ENTRIES HENKEN ROBERTS
9AM 4-H SWINE SHOW SHOWBARN
10AM OPEN FLORAL CHALLENGE CONTEST HENKEN ROBERTS
10AM OPEN CLASS FLOWER SHOW HENKEN ROBERTS
10AM-4PM 4-H XAVIX-HEALTHY LIFESTYLES ACTIVITY GAMES
(COMPETE FOR PRIZE BY AGE CATEGORIES)
4-H BUILDING
1PM 4-H SHEEP SHOW SHOWBARN
5PM TOUGH TRUCK REGISTRATION ARENA
5:30PM HOT DOG EATING CONTEST –
SPONSORED BY SECURITY 1ST BANK OF CHADRON
AGE GROUPS: 12-18 & 19 AND OVER
CONTACT: CLAYTON RIESEN 432-6860
GRANDSTAND/ARENA
6PM TOUGH TRUCK SHOW
CHAIRMEN: BRIAN TAYLOR 430-0207,
DAN RHEMBRANDT 432-4206, DARIN GARMAN 430-1313,
WILL WILD 432-2925
GRANDSTAND
     
  THURSDAY, AUGUST 8TH  
7AM FREE BREAKFAST – SPONSORED BY BANK OF THE WEST OPEN AIR SHELTER
9AM-NOON 4-H BEEF SHOW EAST OF VETTER
1PM 4-H BEEF SHOW (CONTINUED) EAST OF VETTER
2PM OPEN MAKE IT AND TAKE IT FOR ADULTS HENKEN ROBERTS
5PM FREE SNOW CONES! – CHADRON FEDERAL CREDIT UNION EARLS PARK
5PM FREE BARBEQUE!
DAWES COUNTY AG SOCIETY/CHAMBER AG COMM.
SHOWBARN
5PM FREE WATERMELON - 1ST NATIONAL BANK OF NORTH PLATTE EARLS PARK
6PM 4-H LARGE ANIMAL ROUND ROBIN GRANDSTAND
6:45-7PM 4-H EXHIBIT WINNERS PHOTOGRAPHS
(CHAMPIONS AND STATE FAIR ENTRIES NEED PHOTOGRAPHS)
4-H BUILDING
7PM RUBBER CHECK RACE
CHAIRMEN: ROY LAMBERT 430-2716, BROOKE KEIM 430-3163, JEANNIE LAMBERT 430-1572
GRANDSTAND
8-11:30PM 4-H DANCE SPONSORED BY THE FAIR BOARD SHOWBARN
     
  FRIDAY, AUGUST 9TH  
8AM 4-H SWINE SALE PHOTOGRAPHS VETTER BARN
9AM-NOON EXHIBIT CHECK OUT NO EXCEPTIONS! ALL BUILDINGS
9AM – 1PM 4-H LIVESTOCK AREA CLEANUP ALL BUILDINGS
5:30PM 4-H BUYERS SUPPER 4-H BUILDING
6:30PM 4-H FOUNDATION MARKET LIVESTOCK SALE SHOWBARN
7:30-8:30PM 4-H LIVESTOCK AREA CLEANUP
ALL: CLEAN UP OF BARNS, BUILDINGS, AND ALL GROUNDS, INCLUDING EAST LOT, TIE OUT AREA AND RV PARK
4 H’ERS RESPONSIBLE FOR CLEANING OF STALLS, PENS ETC.
ALL BUILDINGS